Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Odgovornost prema lokalnoj zajednici – radni sastanak na temu poboljšanja sigurnosti kretanja učenika OŠ Aleksa Šantić

Na inicijativu Generalnog direktora JUDZKS doc.dr.sc. Abela Baltića, protekle sedmice upriličen je radni sastanak sa pomoćnikom  Ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Muhamedom  Bektom, saradnicom Jasnom Mujagić, direktoricom OŠ “Aleksa Šantić” Aminom Delić-Zimić i predstavnicom Vijeća roditelja Azrom Čolpa.

Tema sastanka je poboljšanje rasvjete u krugu OJ Novi Grad – Saraj Polje, u cilju povećanja sigurnosti kretanja djece i učenika Osnovne škole “Aleksa Šantić”.

– Djelujemo u korist društvene zajednice da se ne bi bavili posljedicama. Konkretni, smisleni projekti su naš manir suočavanja sa problematikom. Djeca su najvažniji segment društva, sve što je u našem domenu mi se rado odazovemo, kazao je direktor Baltić.

Pješačku stazu oko OJ Novi Grad lokaliteta Saraj Polje, učenici svakodnevno koriste na putu od kuće do škole. Rasvjeta na navedenoj lokaciji nije imala punu funkcionalnost, samo određeni broj rasvjetnih tijela je radilo. Nivo osvjetljenosti na putu ka školi je važan faktor sigurnosti djece, posebno u vrijeme loše vidljivosti te je pitanje kvalitetne rasvjete prepoznato od strane  JUDZKS.

Dogovoreno je priključenje rasvjete OJ Novi Grad – Saraj Polje na Sistem javne rasvjete Kantona Sarajevo u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima, Uredbom o održavanju javne rasvjete i Pravilnikom o tehničkim uslovima sistema javne rasvjete Kantona Sarajevo.

– Pozdravljamo inicijativu direktora Baltića, riješit će se pojas rasvjete oko škole, pojačati postojeća rasvjetna tijela, što ne radi staviti u funkciju. Provjeravamo  funkcionalnost rasvjete i ostalih OJ JUDZKS, prioritet su građani, dodao je pomoćnik Ministra Muhamed Bekto.

Prisutni predstavnici OŠ “Aleksa Šantić” su izrazili zahvalnost za prioritiziranje problematike i brzu reakciju Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS  i  JUDZKS.

Lejla Moćević, stručni saradnik za odnose s javnošću