JAVNA USTANOVA DOM ZDRAVLJA

KANTONA SARAJEVO

Da li ste već prestali koristiti bijeli hljeb?

TOKOM PRAVLJENJA BIJELOG HLJEBA:
  1. Gube se svi hranljivi sastojci
  2. Koriste se štetna sredstva za izbjeljivanje
 
CRNI (INTEGRALNI) HLJEB MEĐUTIM:
  1. Bogat je vitaminima i mineralima
  2. Sadrži vlakna koja pomažu:
      • smanjivanju šećera i holesterola u krvi
      • poboljšavanju probave
      • produžavanju osjećaja sitosti i smanjivanju rizika od debljine
PAŽNJA! Provjerite da li je hljeb pravljen od cjelovitih žitarica, bez aditiva, konzervansa i karamel boje.

Naviknite svoju djecu da jedu crni hljeb odmalena i tako napravite investiciju za njihovu zdraviju budućnost!

PODIJELI OVAJ ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print