Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Dodjela priznanja povodom Dana sestrinstva 2018.

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva 2018. godine, održanoj u Hotelu Hollywood 12.05.2018. godine, Komora medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo dodijelila je priznanja medicinskim sestrama i tehničarima za posebno isticanje u radu.

Tom prilikom, “Nagradu za životno djelo” dobila je Advija Čustović, dipl. med. sestra, uposlenica Službe porodične medicine OJ Dom zdravlja Centar JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Advija Čustović rođena je 1955. godine u Goraždu. Osnovnu i srednju medicinsku školu završila je u Foči. Bila je zaposlena u Bolnici Kasindo na internom odjelu i u Psihijatrijskoj klinici Bolnice Koševo. Po početku agresije na Bosnu i Hercegovinu, odmah se uključila u redove odbrane. Kao medicinska sestra u sklopu Ratne bolnice Igman Fojnica teško je ranjena. Čin Kapetana dobila je 23.02.1996. godine po Rješenju Predsjedništva BiH. Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu završila je 2010. godine. Udata je i majka dva sina.

Nagrada “Zlatna plaketa” dodijeljena je Šaćiri Taljanović, “Srebrena plaketa” uposlenicama Feridi Demirović i Vernesi Vladavić, dok su priznanje za nemjerljiv doprinos u promociji sestrinstva dobile Emina Spahić i Alma Čorbo.

Uposlenicama JUZDKS upućujemo iskrene čestitke na zasluženim priznanjima!

JU DOM ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO