Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Dom zdravlja Stari Grad najesen u novom ruhu

Prof. dr Mehmed Kulić, v.d generalnog direktora JU Dom zdravlja KS, sastao se sa načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem u ponedjeljak, 1. jula 2019. godine na gradilištu istoimenog Doma zdravlja, a tom prilikom razgovaralo se o dinamici opsežnih građevinskih radova.

U razgovoru načelnika Hadžibajrića i prof. dr Kulića sa predstavnicima građevinske firme koja je zadužena za adaptaciju i rekonstrukciju, zaključeno je da radovi idu predviđenom dinamikom i da će biti okončani najesen, te da će Dom zdravlja Stari Grad imati novo ruho. Bit će, kako kažu, izgrađen po evropskim standardima, te bi kao takav mogao biti i naljepši objekat ovog tipa u regiji.

-Učinili smo sve napore kako bi stanovnici Općine Stari Grad imali kvalitetnu zdravstvenu uslugu u potpuno adaptiranom i rekonstruiranom objektu. Mislim da ćemo svi biti ponosni na novi izgled i funkcionalnost Doma zdravlja Stari Grad, kazao je načelnik Ibrahim Hadžibajrić prilikom posjete gradilištu.

Podsjećanja radi, radovi na adaptaciji i rekonstrukciji Doma zdravlja Stari Grad ozvaničeni su 25. marta 2019. godine. Do ovakvog građevinskog poduhvata došlo je zbog povećanja obima zdravstvenih usluga na području Općine Stari Grad, te će uslijediti proširenje kapaciteta, tačnije nadogradnja sjevernog i južnog krila zgrade. Predviđena je i izgradnja lifta kao i zamjena fasadne bravarije, unutrašnje stolarije, svih podnih površina, kompletna zamjena elektro i vodovodnih instalacija, sanacija krovne konstrukcije i podruma, utopljavanje objekta i izgradnja kotlovnice. Projekat adaptacije i rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad vrijedan je oko 2,5 miliona KM.

PRESS SLUŽBA JUDZKS

Arman Šarkić, dipl. soc.