Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Donacija CZ Općine Stari Grad Domu zdravlja Centar

Generalni direktor JU Dom zdravlja KS primio je jučer u posjetu  Načelnicu Općinskog štaba CZ Stari Grad Lejlu Dizdarević sa saradnicima. Ovom prilikom predstavnici Općine Stari Grad uručili su donaciju/paket medicinsko-higijenske opreme Domu zdravlja Vrazova, koja sadrži 2.000 maski, 1.000  nazuvica i 1.000  kapa.

“Od 29. jula pacijentima iz općine Stari Grad, sumnjivim na korona virus, pružaju se usluge u COVID ambulanti u Domu zdravlja Vrazova, te smo smatrali da trebamo u tom smislu i zbog građana naše Općine pomoći rad Doma zdravlja Centar” rekla je Lejla Dizdarević, načelnica štaba CZ Stari Grad

„Svaka pomoć ovakve vrste u doba vrlo komplikovane i složene epidemiološke situacije u našem gradu i zemlji uzrokovana pojavom i širenjem koronavirusa je izuzetno vrijedna. Zahvaljujem načelniku Ibrahimu Hadžibajriću i Općini Stari Grad na ovoj donaciji, ali i pomoći ranije . Apelujemo na građane da se pridržavaju svih zaštitnih mjera, jer je zaista riječ o potpuno nepoznatoj bolesti sa kojom se medicina nikad prije nije susrela“, rekao je generalni direktor dr. Muhamed Ahmić. 

Zahvalnost na donaciji izrazila je i dr. Lejla Bezdrob-Mulahusić, zamjenica direktorice DZ Centar. 

Press služba