Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Donacija CZ Općine Stari Grad Domu zdravlja Centar

Generalni direktor JU Dom zdravlja KS primio je jučer u posjetu  Načelnicu Općinskog štaba CZ Stari Grad Lejlu Dizdarević sa saradnicima. Ovom prilikom predstavnici Općine Stari Grad uručili su donaciju/paket medicinsko-higijenske opreme Domu zdravlja Vrazova, koja sadrži 2.000 maski, 1.000  nazuvica i 1.000  kapa.

“Od 29. jula pacijentima iz općine Stari Grad, sumnjivim na korona virus, pružaju se usluge u COVID ambulanti u Domu zdravlja Vrazova, te smo smatrali da trebamo u tom smislu i zbog građana naše Općine pomoći rad Doma zdravlja Centar” rekla je Lejla Dizdarević, načelnica štaba CZ Stari Grad

„Svaka pomoć ovakve vrste u doba vrlo komplikovane i složene epidemiološke situacije u našem gradu i zemlji uzrokovana pojavom i širenjem koronavirusa je izuzetno vrijedna. Zahvaljujem načelniku Ibrahimu Hadžibajriću i Općini Stari Grad na ovoj donaciji, ali i pomoći ranije . Apelujemo na građane da se pridržavaju svih zaštitnih mjera, jer je zaista riječ o potpuno nepoznatoj bolesti sa kojom se medicina nikad prije nije susrela“, rekao je generalni direktor dr. Muhamed Ahmić. 

Zahvalnost na donaciji izrazila je i dr. Lejla Bezdrob-Mulahusić, zamjenica direktorice DZ Centar. 

Press služba