Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

DONACIJA OPĆINE CENTAR

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je ključeve novog sanitetskog vozila Domu zdravlja Centar Vrazova u petak, 5. novembra 2021. godine u prisustvu predstavnika menadžmenta JU Dom zdravlja KS predvođenog generalnim direktorom doc. dr. sc Abelom Baltićem i direktoricom OJ Doma zdravlja Centar Vrazova, dr. Amelom Kečo.

Multifunkcionalno sanitetsko vozilo Domu zdravlja Centar Vrazova dato je na korištenje u okviru potreba Civilne zaštite Općine Centar i u budućnosti će biti dio voznog parka ove organizacione jedinice.

  • Trudimo se da prepoznamo potrebe Doma zdravlja Centar Vrazova i generalno JU Dom zdravlja KS, te da u granicama naše mogućnosti reagujemo prema njima. Cilj nam je da pomognemo pri unaprijeđenju zdravstvene zaštite, a to je naročito značajno u teškim vremenima pandemije Korona virusa u kojem se još nalazimo, kazao je, između ostalog, načelnik Srđan Mandić.

Menadžment JU Dom zdravlja KS zahvalio se načelniku Mandiću i predstavnicima Općine Centar na ustupanju sanitetskog vozila, te je ocjenio da je ovo još jedna potvrda dobre saradnje ustanove sa predstavnicima lokalne vlasti.

JU Dom zdravlja KS