Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

JU Dom zdravlja KS dobitnik tri priznanja za promociju kvaliteta zdravstvene usluge

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) uručila je priznanja JU Dom zdravlja KS, tačnije Odjelu za poboljšanje kvaliteta i sigurnosti, kao i uposlenicima odjela dr. Enes Šačić i dr. Milanu Miokoviću u kategoriji Promotor kvaliteta. Priznanja su uručena u Sarajevu, 20.12.2019. godine u okviru sedmih po redu „Dana kvaliteta u zdravstvu“ koji su održani pod motom „Budućnost kvalitetetne i sigurne zdravstvene zaštite“. Ona predstavljalju priznanje za našu Ustanovu u cjelini, te daju podstrek Odjelu za organizaciju i poboljšanje kvaliteta i sigurnosti, kao i nagrađenim pojedincima da i dalje predano rade na promociji, uspostavljanju, održavanju i poboljšanju sistema kvaliteta i sigurnosti u JUDZKS.

Na dvodnevnoj manifestaciji učesnici su imali priliku da se upoznaju sa zakonskim osnovama uspostave, razvoja i održavanja sistema poboljšanja kvaliteta i sigurnosti, ulogama koordinatora kvaliteta i priprema zdravstvene ustanove za vanjsku ocjenu, zatim uloga koordinatora kvaliteta/menadžera u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, indikatorima izvršenja, medicinom zasnovanom na dokazima, uvođenjem novih ISOSI standarda i mogim drugim primjerima iz prakse zdravstvenih profesionalaca. Drugi dan ove manifestacije održan je pod radnim nazivom „Kontinuirani i budući rad učesnika u poboljšanju sigurnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite“.

Manifestacija „Dani kvaliteta u zdravstvu“ i ove godine okupila je veliki broj stručnjaka iz zdravstva i oblasti kvaliteta u zdravstvu, te gostiju iz BiH i regije (preko 270 učesnika).  Uz brojne sadržaje manifestacija nudi i dodatno usavršavanje za koordinatore kvaliteta zdravstvenih ustanova i za AKAZ-ove ovlaštene ocjenjivače kvaliteta.

ŠARKIĆ Arman, prof. soc.