Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

JU Dom zdravlja KS dobitnik tri priznanja za promociju kvaliteta zdravstvene usluge

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) uručila je priznanja JU Dom zdravlja KS, tačnije Odjelu za poboljšanje kvaliteta i sigurnosti, kao i uposlenicima odjela dr. Enes Šačić i dr. Milanu Miokoviću u kategoriji Promotor kvaliteta. Priznanja su uručena u Sarajevu, 20.12.2019. godine u okviru sedmih po redu „Dana kvaliteta u zdravstvu“ koji su održani pod motom „Budućnost kvalitetetne i sigurne zdravstvene zaštite“. Ona predstavljalju priznanje za našu Ustanovu u cjelini, te daju podstrek Odjelu za organizaciju i poboljšanje kvaliteta i sigurnosti, kao i nagrađenim pojedincima da i dalje predano rade na promociji, uspostavljanju, održavanju i poboljšanju sistema kvaliteta i sigurnosti u JUDZKS.

Na dvodnevnoj manifestaciji učesnici su imali priliku da se upoznaju sa zakonskim osnovama uspostave, razvoja i održavanja sistema poboljšanja kvaliteta i sigurnosti, ulogama koordinatora kvaliteta i priprema zdravstvene ustanove za vanjsku ocjenu, zatim uloga koordinatora kvaliteta/menadžera u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, indikatorima izvršenja, medicinom zasnovanom na dokazima, uvođenjem novih ISOSI standarda i mogim drugim primjerima iz prakse zdravstvenih profesionalaca. Drugi dan ove manifestacije održan je pod radnim nazivom „Kontinuirani i budući rad učesnika u poboljšanju sigurnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite“.

Manifestacija „Dani kvaliteta u zdravstvu“ i ove godine okupila je veliki broj stručnjaka iz zdravstva i oblasti kvaliteta u zdravstvu, te gostiju iz BiH i regije (preko 270 učesnika).  Uz brojne sadržaje manifestacija nudi i dodatno usavršavanje za koordinatore kvaliteta zdravstvenih ustanova i za AKAZ-ove ovlaštene ocjenjivače kvaliteta.

ŠARKIĆ Arman, prof. soc.