Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Komunikacija u zdravstvu

Uspješno realizovana edukacija “Komunikacija u zdravstvu”

 U organizaciji Fondacije Fami i Federalnog ministarstva zdravstva, uspješno je završena edukacija “Komunikacija u zdravstvu” za glavne medicinske sestre/tehničare JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, koji su uz pozitivnu energiju i motivisanost, iskazali zainteresovanost za učešće i  unaprijeđenje znanja.

Generalni direktor JUDZKS doc. dr. sc. Abel Baltić podržava učešće kadra na dodatnim edukacijama zajedno sa Glavnim tehničarom Ustanove dr. sc. Ademirom Spahićem jer je kako su se složili, krajnji cilj kvalitetna komunikacija i krajnja usluga pacijentu.

Obzirom na to, da sa pacijentima najviše vremena provode medicinske sestre/tehničari, veoma je važno da baš taj kadar jača svoje vještine u oblasti komunikacije.   

Predavači i stručnjaci iz ove oblasti, prim. dr. Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, Irina Rizvanović psihologinja/psihoterapeutkinja,  prof. dr Nermina Mujagić i Zlatan Peršić, su tokom četiri dana, uz brojne vježbe i radionice podijelili svoja znanja i iskustva, kada su u pitanju komunikacijske vještine u zdravstvu.

PRESS JUDZKS