Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS poziva stanovništvo na poštivanje svih propisanih mjera

Generalni direktor JU Dom zdravlja KS prisustvovao je jučer sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Krizni štab je pozvao građane, povodom aktuelne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, na poštivanje svih propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa među stanovništvom.

Još jednom je podcrtana obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, a posebno na održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra i izbjegavanje masovnih okupljanja.

Na ovom sastanku je razmatrana organizacija i režim rada zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, gdje je još jednom konstatovano da se svi COVID pozitivni pacijenti, koji zahtijevaju hospitalni tretman, hospitaliziraju na Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo, uz najavu. Kontrole i savjetovalište za pacijente za sekundarni nivo zdravstvene zaštite pružaju se pacijentima u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Urgentna stanja zbrinjavaju se po ustaljenom režimu rada u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo.

Molimo pacijente da se prilikom ulaska i u Domove zdravlja  pridržavaju naloženih mjera Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.