Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Moguće dislociranje JU Zavod za bolesti ovisnosti KS – novi sastanak u septembru

Građani Mjesne zajednice Crni Vrh – Gorica na čijoj teritoriji je smješten JU Zavod za bolesti ovisnosti KS, 27. juna u 18.00 sati sastali su se sa prof. dr. sci. med Nermanom Mehić Basara, direktoricom spomenutog zavoda,poslanicima Skupštine KS Segmedinom Srnom i Igorom Stojanovićem, kao i vijećnicima Općine Centar Denisom Challengerom, Velijom Katicom i  Harisom Mujanovićem, te sa prof.dr Mehmedom Kulićem, v.d generalnog direktora JU Dom zdravlja KS

Tema sastanka bila je rad JU Zavoda za bolesti ovisnosti KS i njegovo eventualno dislociranje. Naime, građani Mjesne zajednice Crni Vrh – Gorica, tom prilikom izrazili su nezadovoljstvo činjenicom da se zavod ovakog tipa nalazi u njihovoj blizini, te su prisutnima naveli probleme sa kojima se susreću.

U razgovoru su istakli da je sadašnja lokacija  zavoda „nametnuta“, te  da su im zbog toga „uskraćena osnovna građanska prava, jer se svakodnevno plaše za sigurnost djece“. Zbog navedenih činjenica građani ove mjesne zajednice traže hitno izmještanje JU Zavoda za bolesti ovisnosti KS.

Direktorica zavoda prof.dr.sci.med Nermana Mehić Basara i dr. Balić predočili su prisutnima svoju viziju problema na što su građani u diskusiji u nekoliko navrata negodovali.

Njima se obratio i prof.dr Mehmed Kulić, v.d generalnog direktora JU Dom zdravlja KS koji je istakao da se rješenje mora pronaći u smislu dislociranja zavoda. U prilog tome predložio je i formiranje komisije u čijem sastavu bi trebali biti predstavnici građana Mjesne zajednice Crni Vrh – Gorica, te predstavnici JU Dom zdravlja KS i Ministarstva zdravstva KS.

Na sastanku je zaključeno da bi se navedeni problem trebao dalje riješavati, a sljedeći sastanak je sredinom septembra.

A.Ša.