Načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću uručena zahvalnica JU Dom zdravlja KS

Dr. Muhamed Ahmić, generalni direktor JU Dom zdravlja KS u ponedjeljak, 29.juna uručio je zahvalnicu načelniku Nedžadu Ajnadžiću u prostorijama Općine Centar.

Zahvalnica je uručena zbog, kako je između ostalog rekao dr. Ahmić, nesebične podrške Općine Centar zdravstvenom sistemu JU Dom zdravlja KS za vrijeme pandemije Korona virusa (COVID-19).

“Zahvaljujemo vam se na senzibilitetu kojeg ste sve vrijeme pokazivali prema našoj Ustanovi. Prepoznali ste naše potrebe i pravovremeno reagirali u smislu pomoći podizanja kvaliteta zdravstvene usluge”, kazao je generalni direktor, dr. Muhamed Ahmić.

Načelnik Ajnadžić je rekao da je Općina Centar uvijek zainteresirana da u okviru svog djelovanja pomogne u podizanju zdravstvene usluge na viši nivo.

“Vi ste tu da stručnošću i profesionalnim zalaganjem obezbijedite što bolje i kvalitetnije pružanje zdravstvene usluge. Općina Centar će vas, koliko je moguće, pratiti u vašim zahtjevima i u  smislu logističkog angažmana i tehničke podrške želimo takvu uslugu optimalizirati za građane naše općine”, rekao je načelnik Ajnadžić.

Za vrijeme susreta razgovarano je i o mreži ambulanti porodične medicine na području Općine Centar, te optimaliziranju usluga  u domenu stomatološke službe Doma zdravlja Centar Vrazova.

Press služba JUDZKS