Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

NAJAVA: IV Simpozij „Osvrt na rutinsku imunizaciju i COVID-19 – iskustva i izazovi današnjice“

JU Dom  zdravlja  Kantona  Sarajevo – Centar za nastavnu i naučno-istraživačku djelatnosti i JU Dom zdravlja „Stari grad“ Mostar organiziraju 4. Simpozij pod naslovom „Osvrt na rutinsku imunizaciju i COVID-19 – iskustva i izazovi današnjice“, koji će se održati  18. i 19. novembra 2022. godine u hotelu Hollywood u Sarajevu.

Cilj navedenoga Simpozija je osvrt na rutinsku imunizaciju dobnih skupina, izazove u svakodnevnom praktičnom radu u provođenju rutinske imunizacije, pregled  realiziranih aktivnosti tokom COVID-19 pandemije, kao  i osvrt na dosadašnje preporuke COVID-19 imunizacije dobnih skupina.

Simpozij je namijenjen doktorima medicine, spec. pedijatrima, spec. školske medicine, spec. obiteljske/porodične medicine, spec. epidemiolozima i medicinskim sestrama-tehničarima s ciljem usvajanja novih i nadogradnje  postojećih znanja  i razmjene iskustava o imunizaciji i COVID-19.

Simpozij je koncipiran kroz niz predavanja i diskusija na kojima će ugledni stručnjaci prezentirati aktualne probleme i mogućnosti poboljšanja imunizacije, jedne od najznačajnijih javnozdravstvenih preventivnih aktivnosti u svakodnevnom stručnom radu; temeljnim aspektima kontrole bioloških lijekova, temeljnim  karakteristikama održavanja hladnog lanca prilikom transporta i skladištenja vakcina a razmatraće se i određeni aspekti COVID-19 pandemije.

Simpozij će bodovati nadležne komore Kantona Sarajevo.

Organizacioni odbor Simpozija:

  • doc. dr. sc. Abel Baltić, predsjednik Organizacionog odbora
  • prof. dr. sc. Lutvo Sporišević
  • mr. sc. med. prim. dr. Milan Mioković
  • dr. sci. Ademir Spahić
  • Ademira Pehlić, prof.
  • Sanela Ičindić, mr.
  • Danijela Ovčina
  • Enisa Idrizović, mr.

Stručni program Simpozija

strucni_program_4_COVID_simpozij_2022.final_

Preuzmi Stručni program Simpozija

Centar za nastavnu i naučno-istraživačku djelatnost JUDZKS