Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Novi namještaj i RTG aparat u OJ Dom zdravlja Vogošća

U OJ Dom zdravlja Vogošća odnedavno je instaliran novi RTG aparat koji će, kako kaže šef ovog doma zdravlja mr. sci. med. prim. dr Almir Pašagić, spec. porodične/obiteljske medicine, unaprijediti pružanje zdravstvene usluge za građane ove općine. 

Aparat je instaliran i spreman je za upotrebu. Prije izvjesnog vremena dobili smo i novi ultrazvučni aparat. Trudimo se da maksimalno poboljšamo i unaprijedimo pružanje zdravstvene usluge u svim segmentima, kako tehnološkim, tako i profesionalnim. Pacijenti koji žive na teritoriji Općine Vogošća moraju imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kaže mr. sci. med. prim. dr. Pašagić.

Uz spomenute aparate mr. sci. med. prim. dr Almir Pašagić kaže da su prostorije koje pripadaju Stomatološkoj službi i Službi za ultrazvučnu i radiološku dijagnostiku opremljene i novim namještajem, odnosno stolovima i ormarima. Također, očekuju i montažu nove stomatološke stolice koja će unaprijediti rad ove službe.

To nam slijedi u narednom periodu. Naš CBR odnedavno ima na raspolaganju i motorno vozilo „Cady“ koje je namijenjeno za lakše i brže obavljanje kućnih posjeta, kaže na kraju mr. sci. med. prim. dr Pašagić.

Pripremio:

Arman Šarkić, prof. soc.

Centar za NNID