Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

OJ Dom zdravlja Ilidža poput velikog gradilišta

Intenzivni radovi za bolje uslove pacijentima i uposlenicima

OJ Dom zdravlja Ilidža ovih dana izgleda poput pravog gradilišta. Radnici tri različite firme, žurno obavljaju svoje poslove. Iako je gužva po hodnicima  OJ Doma zdravlja Ilidža, pacijenti s odobrovoljavanjem gledaju na izvođenje građevinskih radova, jer svi imaju isti zaključak:“ U budućnosti ćemo imati mnogo bolje uslove u našem Domu zdravlja.“

Istog mišljenja je naravno i šefica OJ Doma zdravlja Ilidža dr. Sedika Kapetanović koja nas je dočekala na ulazu u objekat.

  • Gužva jeste, ali svi smo nekako na istom zadatku i i sa istim očekivanjima. Imaćemo mnogo bolje uslove i mi uposlenici i naravno pacijenti zbog kojih se ovo najviše i radi, objašnjava dr. Sedika Kapetanović.

U obilasku OJ Dom zdravlja Ilidža primjećujemo da je u toku izvođenje projekta energetskog utopljavanja čiji je investitor Kanton Sarajevo, a radove obavlja firma Eko Teh.

  • Skidaju stare prozore i aluminijsku fasadu. Postavljaju se novi, bijeli prozori i sva neophodna unutrašnja stolarija, dodaje šefica OJ Dom zdravlja Ilidža.

Paralelno sa ovim radovima prostorije OJ Dom zdravlja Ilidža se kreče. Ove radove izvodi firma „Prag“, a finansije je predvidjela JU Dom zdravlja KS.

  • Radnici kreče Dispanzer za školsku djecu i omladinu, ATD prostorije, te dio prostorija pedijatrijske službe. U toku je i krečenje podrumskih prostorija, odnosno dijela gdje se nalazi Edukacioni centar. U planu su još radovi ovog tipa u laboratorijskoj službi, te radiologiji sa holovima.

Dr Sedika Kapetanović objašnjava da je i Općina Ilidža dodijelila 12.000 KM za rekonstrukciju pedijatrijske službe u okviru koje se mijenjaju ulazna vrata, te postavlja novi portal.

  • Srušen je zid kako bi napravili novu kartoteku. Sada slijedi krečenje prostora i gletovanje. Ovo izvodi firma iz Zenice. U narednom periodu ćemo na krov Doma zdravlja Ilidža izmjestiti i aluminijsku kućicu u kojoj će biti smješten agregat, neophodan za pravilno održavanje „hladnog lanca“ u Higijensko-epidemiološkoj službi, kaže na kraju dr. Sedika Kapetanović.

Arman Šarkić, Centar za NNID