Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

OJ Dom zdravlja Ilidža poput velikog gradilišta

Intenzivni radovi za bolje uslove pacijentima i uposlenicima

OJ Dom zdravlja Ilidža ovih dana izgleda poput pravog gradilišta. Radnici tri različite firme, žurno obavljaju svoje poslove. Iako je gužva po hodnicima  OJ Doma zdravlja Ilidža, pacijenti s odobrovoljavanjem gledaju na izvođenje građevinskih radova, jer svi imaju isti zaključak:“ U budućnosti ćemo imati mnogo bolje uslove u našem Domu zdravlja.“

Istog mišljenja je naravno i šefica OJ Doma zdravlja Ilidža dr. Sedika Kapetanović koja nas je dočekala na ulazu u objekat.

  • Gužva jeste, ali svi smo nekako na istom zadatku i i sa istim očekivanjima. Imaćemo mnogo bolje uslove i mi uposlenici i naravno pacijenti zbog kojih se ovo najviše i radi, objašnjava dr. Sedika Kapetanović.

U obilasku OJ Dom zdravlja Ilidža primjećujemo da je u toku izvođenje projekta energetskog utopljavanja čiji je investitor Kanton Sarajevo, a radove obavlja firma Eko Teh.

  • Skidaju stare prozore i aluminijsku fasadu. Postavljaju se novi, bijeli prozori i sva neophodna unutrašnja stolarija, dodaje šefica OJ Dom zdravlja Ilidža.

Paralelno sa ovim radovima prostorije OJ Dom zdravlja Ilidža se kreče. Ove radove izvodi firma „Prag“, a finansije je predvidjela JU Dom zdravlja KS.

  • Radnici kreče Dispanzer za školsku djecu i omladinu, ATD prostorije, te dio prostorija pedijatrijske službe. U toku je i krečenje podrumskih prostorija, odnosno dijela gdje se nalazi Edukacioni centar. U planu su još radovi ovog tipa u laboratorijskoj službi, te radiologiji sa holovima.

Dr Sedika Kapetanović objašnjava da je i Općina Ilidža dodijelila 12.000 KM za rekonstrukciju pedijatrijske službe u okviru koje se mijenjaju ulazna vrata, te postavlja novi portal.

  • Srušen je zid kako bi napravili novu kartoteku. Sada slijedi krečenje prostora i gletovanje. Ovo izvodi firma iz Zenice. U narednom periodu ćemo na krov Doma zdravlja Ilidža izmjestiti i aluminijsku kućicu u kojoj će biti smješten agregat, neophodan za pravilno održavanje „hladnog lanca“ u Higijensko-epidemiološkoj službi, kaže na kraju dr. Sedika Kapetanović.

Arman Šarkić, Centar za NNID