Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Općina Centar izdvojila 20.000 KM za Dom zdravlja Centar – Vrazova

Protokol o realizaciji granta u iznosu od 20.000 KM između Općine Centar i JU Dom zdravlja KS potpisan je je u utorak, 14. juna 2016. godine u 11.00 sati.

Protokol su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i generalni direktor JU Dom zdravlja KS mr.med.sci.prim.dr Fuad Husić u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS.
– Općina Centar uvijek je imala sluha za potrebe i unaprijeđenje zdravstvene zaštite. U prethodnom periodu Općina Centar predvođena načelnikom Bećirevićem učestvovala je u održavanju objekata Doma zdravlja Centar – Vrazova, te je finansijski pomagala sve segmente koji su bitni za podizanje zdravstvene zaštite ne veći nivo. Dakle, na ovaj način ona je direktno pružala pomoć građanima koji pripadaju ovom dijelu Kantona Sarajevo, kako bi na što kvalitetniji način mogli ostvariti zdravstvenu zaštitu, kazao je, između ostalog, generalni direktor JU Dom zdravlja KS, mr.med.sci.prim.dr Husić.

Navedna sredstva koja su predviđena budžetom Općine Centar za 2016. godinu u iznosu od 20.000 KM biće utrošena za nabavku klima uređaja za potrebe otrodontske službe i prostorija koje pripadaju porodičnoj medicini i školskoj službi u Domu zdravlja Centar – Vrazova, te za popravku lifta u istoimenom Domu zdravlja.

A.Ša.