Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Općina Vogošća dodijelila sanitetsko vozilo Domu zdravlja Vogošća

Danas, 20.05.2024. godine izvršena je primopredaja novog sanitetskog transportnog vozila marke Volkswagen T6 Službi prve medicinske pomoći, formiranoj u OJ Dom zdravlja Vogošća.

Nabavka sanitetskog vozila realizirana je na osnovu Ugovora o dodjeli finansijskih sredstva potpisanog između Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i Općine Vogošća od 04.08.2023. godine.

Vrijednost vozila iznosi 149.703,99 KM, a isporučeno je od strane ovlaštenog Volkswagen partnera AC C.M.V d.o.o. Vitez.

Navedeno sanitetsko vozilo je neophodno za funkcionisanje Službe u obavljanju poslova i zadataka koji su joj dati u nadležnost.

Ugovor o davanju na korištenje sanitetskog vozila potpisali su općinski načelnik Migdad Hasanović i direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo prim.dr. Milan Mioković, u prisustvu predstavnika Općine Vogošća, Organizacione jedinice Doma zdravlja Vogošća na čelu sa doktorom Almirom Pašagićem, te direktorom Kantonalne uprave Civilne zaštite Dženanom Brkanićem.

Naglašeno je, od strane svih učesnika, kako je uprkos stanju na tržištu ovih automobila i specifičnim zahtjevima, nabavka realizovana izuzetno brzo i efikasno, te da će značajno unaprijediti nivo zdravstvene zaštite u općini Vogošća.

Načelnik Hasanović i direktor Mioković razgovarali su i o prioritetnim potrebama stanovnika Vogošće kada je zdravstvena zaštita u pitanju.

Lejla Moćević, stručni saradnik za odnose s javnošću