Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Otvoren prvi drive-in punkt na Mostu Suade i Olge

Drive-in punkt za testiranje na Korona virus (COVID-19) koji se nalazi na velikom parkingu kod Mosta Suade i Olge,  u srijedu, 17. februara 2021. godine zvanično je počeo sa radom. Tom prilikom brojnim medijima obratili su se ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof.dr Haris Vranić, generalni direktor JU Dom zdravlja KS, dr. Muhamed Ahmić i premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto.

Istakli su da, iako je JU Dom zdravlja KS i ranije imala mogućnosti da barem djelimično pruža uslugu drive-in testiranja, ovo je prvi lokalitet koji po svim tehničkim specifikacijama u potpunosti omogućava testiranje građana Kantona Sarajevo iz motornih vozila pri čemu je maksimalno smanjen konkakt zdravstvenih profesionalaca sa eventualno zaraženim pacijentom.

Drive-in punkt radit će od 8 do 14.30 sati, a na ovom lokalitetu bit će angažirani h-timovi porodične medicine iz svih Organizacionih jedinica koje se u sastavu JU Dom zdravlja KS.

Pacijenti će moći koristiti usluge drive-in punkta samo ako za to postoji medicinska indikacija (pojava simptoma koji asociraju na COVID-19) i uz prethodnu najavu ljekara porodične medicine kojem osiguranik pripada.

Press služba JUDZKS