Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Potpisan Protokol o realizaciji granta u iznosu od 40.000 KM između Općine Centar i JU Dom zdravlja KS

Protokol o realizaciji granta u iznosu od 40.000 KM između Općine Centar i JU Dom zdravlja KS potpisan je danas u prostorijama menadžmenta JUDZKS.

Protokol su potpisali Osmo Babić, savjetnik načelnika Općine Centar  i generalni direktor JU Dom zdravlja KS dr. Muhamed Ahmić.

– Općina Centar uvijek je imala sluha za potrebe i unaprijeđenje zdravstvene zaštite. U prethodnom periodu ova Općina predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem učestvovala je u izgradnji i opremanju ambulante Višnjik te je pomagala donacijom sredstava potrebnih u borbi protiv koronavirusa, na čemu izražavamo veliku zahvalnost, rekao je ovom prilikom dr. Muhamed Ahmić.

Navedena sredstva biće iskorištena za nabavku opreme i namještaja u ambulanti Pionirska dolina, prema uzoru na nedavno otvorenu ambulantu Višnjik.

Savjetnik Osmo Babić izrazio je zadovoljstvo što će stanovnicima Općine Centar biti na raspolaganju još jedna ambulanta porodične medicine , jer smatra da će se na ovaj način poboljšati sistem zdravstvene zaštite stanovnika ovog dijela našeg grada.