JAVNA USTANOVA DOM ZDRAVLJA

KANTONA SARAJEVO

Predstavnici Svjetske zdravstvenu organizacije ( WHO) posjetili Krizni štab JUDZKS

Predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) posjetili su jučer Krizni štab JUDZKS.  Predstavnike ove organizacije primio je dr. Muhamed Ahmić, generalni direktor JUDZKS, te članovi Kriznog štaba. Direktor Ahmić je uz riječi dobrodošlice zahvalio Svjetskoj Zdravstvenoj organizaciji na dosada pruženoj pomoći i saradnji, te izrazio nadu u nastavak pozitivne saradnje dvije ustanove.

Ovo prilikom dr. Milan Mioković, član Kriznog štaba JUDZKS, upoznao je prisutne o ulozi naše Ustanove u toku pandemije COVID-19, dosadašnjim radom i aktivnostima, kao i planovima u slučaju drugog vala pandemije.   

Predstavnici Svjetske zdravstvenu organizacije pohvalili su rad JUDZKS i to kako se, u skladu s mogućnostima, odgovorilo izazovima koje je donio COVID-19. Ovom prilikom podjeljena su iskustva članova WHO iz zemalja u kojima su boravili ( Kina, Italija), te date smjernice za dalje postupanje, sa akcentom na veći broj testiranja i  praćenje kontakata osobe pozitivnih na COVID-19.

Delegaciju Svjetske zdravstvenu organizacije činili su: dr. Victor Olsavszky, predstavnik  i  šef ureda WHO u BiH, dr. Fabio Scano, ekspert za vanredne situacije, dr. Ardita Tahikuraj, ekspertica za osnovne zdravstvenu usluge, dr. Marta Scherzer, ekspertica za krizno komuniciranje i  dr. Mirza Palo, saradnik za vanredne situacije i međunarodnu zdravstvenu regulative. Sastanku je prisistvovao i dr. Anes Jogunčić iz Zavoda za Javno zdravstvo KS.

PODIJELI OVAJ ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print