Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Saradnja JUDZKS i Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Stomatološka ordinacija u Osnovnoj školi Umihana Čuvidina

Dana 13.11.2023. godine, u prostorijama Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo upriličen je sastanak kojem su nazočili  članovi Gradskog vijeća Grada Sarajeva na čelu sa Gradonačelnicom Benjaminom Karić- Londrc  i  Generalnim direktorom JUDZKS doc.dr. sc. Abel Baltić .

Potpisan  je ugovor o realizaciji novčanih sredstava iz budžeta Grada Sarajeva u iznosu od 50.000 KM u svrhu opremanja stomatološke ordinacije u prostorijama Osnovne škole Umihana Čuvidina. JUDZKS ustupa neophodni kadar za rad buduće stomatološke ordinacije.

Doc.dr.sc. Baltić je pozdravio inicijativu Gradskog vijeća, istakao važnost Pedodoncije i zahvalio se u ime mališana, jer će kroz ovaj projekat biti pod budnim okom zdravstvenih profesionalaca.  Naglasio je da je ovo veliki korak i da je zagovornik da svaka škola slijedi ovaj primjer.

Moram da naglasim odličnu saradnju sa Javnom Ustanovom Dom zdravlja Kantona Sarajevo i direktorom Baltićem. Inicijativa  vijećnika Tonija  Vukadina je jednoglasno usvojena i sredstva su realizovana. Mi se radujemo pozivu na svečano otvorenje stomatološke ordinacije u prostorijama Osnovne škole Umihana Čuvidina, kazala je Gradonačelnica Karić-Londrc.

Ugovorene strane se raduju zajedničkoj realizaciji projekta i nastavku saradnje.

PRESS JUDZKS