Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Susret sa predstavnicima Pokrajine Baden – Virtemberg

Donacija za izgradnju lifta i pedijatrijsku službu u OJ DZ Novo Sarajevo

Predstavnici njemačke pokrajine Baden–Virtemberg  posjetili su Dom zdravlja Novo Sarajevo u utorak, 1. oktobra 2019. godine gdje su ih u ulozi domaćina dočekali prim.dr Dženana Tanović, pomoćnica direktora za medicinske poslove pri JUDZKS i direktorica ove organizacione jedinice dr. Amira Skopljak.

U srdačnom susretu još jednom su podcrtane posebne dugogodišnje veze između naše ustanove i njemačkog grada. Podsjećanja radi, prijateljstvo između grada Fridrishafena (Friedrichshafen) i Doma zdravlja Novo Sarajevo traje od 1972. godine. Ono je obilježeno značajnim donacijama ovog njemačkog grada, a u znak zahvalnosti JU Dom zdravlja Kanton Sarajevo je postavila i promovisala „Česmu prijateljstva“ , te „Zid posvete gradu Fridrishafenu“  koji se nalazi u Domu zdravlja Novo Sarajevo.  

Gosti iz Njemačke rekli su da su ponosni na dugogodišnje prijateljstvo sa Sarajevom i konstatirali su da je Fridrishafen pobratim sa mnogim gradovima, ali da su sa glavnim gradom BiH napravili prvo bratimljenje.

Gosti su se menadžmentu JU Dom zdravlja KS zahvalili na gostoprimstvu, te su istakli da su i ovog puta došli sa donacijom za izgradnju prijeko potrebnog lifta u OJ Dom zdravlja Novo Sarajevo u visini od 40.000 KM.

Predstavnici Udruženja građana Fridrishafen uz spomenutu donaciju, izdvojili su i kako kažu, skromna finansijska sredstva za rad pedijatrijske službe istoimenog doma zdravlja.

A.Ša.