Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Započeo VIII međunarodni Kongres Asocijacije laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

Asocijacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca u BiH okuplja zdravstvene radnike svih nivoa obrazovanja iz ovih oblasti.

Ove godine se obilježava 20 godina kontinuiranog rada na području cijele BiH. Kongres će trajati od 16-19.maja 2024.godine. Svečanom otvorenju VIII Kongresa su  prisustvovali članovi akademske zajednice, javnog i političkog života kao i direktori Javnih zdravstvenih ustanova.

Veliku podršku radu  kongresa dala je i JUDZKS a svečanom otvorenju je prisustvovao i mr. med.sci.prim.dr.Milan Mioković, v.d. generalnog direktora JUDZKS koji je pozdravio prisutne.

Prisustvuje preko 300 učesnika i zvanica iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kongresom će se intenzivirati razmjena naučnih saznanja i stručnih iskustava kolega iz zemlje i regije, ali i unaprijediti saradnju i međusobne odnose učesnika, kao temelja zdrave i uspješne struke. Saradnjom  gostiju i predavača, pripremljen je veoma sadržajan program kroz koji će učesnici imati priliku da se podsjete  na postulate struke, ali i upoznaju sa novim dostignućima i mogućnostima. Misija i vizija ALISZP u BiH je omogućiti pristup što kvalitetnijim edukativnim programima što većem broju zdravstvenih radnika.

Lejla Moćević, stručni saradnik za odnose s javnošću