Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Zdravstveni profesionalci u Zetri spremno dočekali masovnu fazu vakcinacije

Treća masovna faza imunizacije počela je u srijedu, 21. aprila 2021. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra. Tom prilikom, vrata dvorane otvorena su za sve starije od 75 godina u Kantonu Sarajevo koji su se prijavljivali putem aplikacije na web stranicama JU Dom zdravlja KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS kreirane od strane informatičke kompanije MedIT.  

Za početak treće faze vladalo je i veliko interesovanje medija u BiH, koji su u reportažama i anketama sa građanima organizaciju ocijenili sa visokom ocjenom. Zaključak je da je Krizni štab KS u saradnji sa JU Dom zdravlja KS kao nositeljem imunizacije i ostalim zdravstvenim subjektima Općom bolnicom Abdulah Nakaš, KCUS-om, Zavodom za javno zdravstvo KS, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć KS imunizaciju u Zetri organizirao poštujući visoke standarde imunizacije uz dobru kontrolu i provođenje higijensko-epidemioloških mjera.

Trideset puntkova sa zdravstvenim profesionalcima iz svih navedenih ustanova, od 8 do 20 sati uspješno imunizira prijavljene građane starije od 75 godina, a zbog dobre organizacije cjelokupni proces se odvija bez većih gužvi.

U prosjeku je dnevno imunizirano oko 1500 građana, a najveći broj do sada je zabilježen u petak 23. aprila kada je vakcinisano 1880 naših sugrađana.

Od prvog kontigenta doza vakcine Astra Zeneca s kojima je započeta treća faza imunizacije ostalo je još oko 1900 doza, te će vakcinacija starijih od 75 biti uskoro završena. 

Press služba JUDZKS