JAVNA USTANOVA DOM ZDRAVLJA

KANTONA SARAJEVO

Zdravstveni profesionalci u Zetri spremno dočekali masovnu fazu vakcinacije

Treća masovna faza imunizacije počela je u srijedu, 21. aprila 2021. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra. Tom prilikom, vrata dvorane otvorena su za sve starije od 75 godina u Kantonu Sarajevo koji su se prijavljivali putem aplikacije na web stranicama JU Dom zdravlja KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS kreirane od strane informatičke kompanije MedIT.  

Za početak treće faze vladalo je i veliko interesovanje medija u BiH, koji su u reportažama i anketama sa građanima organizaciju ocijenili sa visokom ocjenom. Zaključak je da je Krizni štab KS u saradnji sa JU Dom zdravlja KS kao nositeljem imunizacije i ostalim zdravstvenim subjektima Općom bolnicom Abdulah Nakaš, KCUS-om, Zavodom za javno zdravstvo KS, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć KS imunizaciju u Zetri organizirao poštujući visoke standarde imunizacije uz dobru kontrolu i provođenje higijensko-epidemioloških mjera.

Trideset puntkova sa zdravstvenim profesionalcima iz svih navedenih ustanova, od 8 do 20 sati uspješno imunizira prijavljene građane starije od 75 godina, a zbog dobre organizacije cjelokupni proces se odvija bez većih gužvi.

U prosjeku je dnevno imunizirano oko 1500 građana, a najveći broj do sada je zabilježen u petak 23. aprila kada je vakcinisano 1880 naših sugrađana.

Od prvog kontigenta doza vakcine Astra Zeneca s kojima je započeta treća faza imunizacije ostalo je još oko 1900 doza, te će vakcinacija starijih od 75 biti uskoro završena. 

Press služba JUDZKS

PODIJELI OVAJ ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print