JAVNA USTANOVA DOM ZDRAVLJA

KANTONA SARAJEVO

Potpisan Protokol o realizaciji granta u iznosu od 40.000 KM između Općine Centar i JU Dom zdravlja KS

Protokol o realizaciji granta u iznosu od 40.000 KM između Općine Centar i JU Dom zdravlja KS potpisan je danas u prostorijama menadžmenta JUDZKS.

Protokol su potpisali Osmo Babić, savjetnik načelnika Općine Centar  i generalni direktor JU Dom zdravlja KS dr. Muhamed Ahmić.

– Općina Centar uvijek je imala sluha za potrebe i unaprijeđenje zdravstvene zaštite. U prethodnom periodu ova Općina predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem učestvovala je u izgradnji i opremanju ambulante Višnjik te je pomagala donacijom sredstava potrebnih u borbi protiv koronavirusa, na čemu izražavamo veliku zahvalnost, rekao je ovom prilikom dr. Muhamed Ahmić.

Navedena sredstva biće iskorištena za nabavku opreme i namještaja u ambulanti Pionirska dolina, prema uzoru na nedavno otvorenu ambulantu Višnjik.

Savjetnik Osmo Babić izrazio je zadovoljstvo što će stanovnicima Općine Centar biti na raspolaganju još jedna ambulanta porodične medicine , jer smatra da će se na ovaj način poboljšati sistem zdravstvene zaštite stanovnika ovog dijela našeg grada.

PODIJELI OVAJ ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print