Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

CENTRALNI OBJEKAT DOMA ZDRAVLJA ILIDŽA

Novi izgled za ljepšu Ilidžu
Ukoliko iz pravca Baščaršije krenete ka Ilidži i prođete kružni tok dočekaće vas potpuno adaptirani centralni objekat Doma zdravlja Ilidža koji svojim novim izgledom zasigurno krasi ovaj dio spomenute općine. Za evropski dizajn vanjskog izgleda OJ Dom zdravlja Ilidža zaslužna je firma Eko Teh koja je uradila i energetsko utopljavanje objekta, a investitor je Kanton Sarajevo.

Sada zaista imamo reprezentativan izgled centralnog objekta. Sav unutrašnji prostor je okrečen, stari prozori zamijenji su novim. Rekonstruisan je i odjel pedijatrijske službe, a Općina Ilidža za ovu namjenu dodijelila je 12.000 KM, kaže šefica OJ Dom zdravlja Ilidža, dr. Sedika Kapetanović.

No, da prostor pedijatrijske službe bude još ljepši i da ima još više šarma pobrinuo se i uposlenik OJ Dom zdravlja Ilidža, dipl.medicinski tehničar Vernes Čustović koji je vlastiti talenat i kreaciju pokazao oslikavanjem jednog zida u čekaonici.

Oslikani zid je mojih ruku djelo. Najprije sam uradio impregnaciju zida, a potom sam raznim pigmentima nijansirao boje i oslikao ovo što danas vidite. To je neki moj skromni doprinos, kroz smjeh pojašnjava Vernes Čustović.

A.ŠARKIĆ
(NNID)