Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Drugi o nama: JUDZKS bogatija za nove stomatološke stolice

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, predvođena direktorom Abelom Baltićem, bogatija je za tri nove stomatološke stolice s pratećom opremom, koje će biti na raspolaganju svim pacijentima.

Ovo je samo jedna u nizu od provedenih aktivnosti u posljednjoj godini, jer je već izmijenjeno 15 stomatoloških stolica u ambulantama i centralnim objektima u Kantonu Sarajevo, koje omogućuju bolju i kvalitetniju uslugu građanima – kazali su iz Doma zdravlja.

Savremena stolica

Jedna od savremenih stolica njemačkog brenda „Siron“ uručena je organizacionoj jedinici Stari Grad/Specijalistička služba – Odjel oralne hirurgije.

Cijeneći dugogodišnji rad, motivaciju i iskustvo zaposlenika, doktorice Selme Smajlović i Samre Ihtijarević-Trak, koje su uposlene u spomenutom Odjelu oralne hirurgije, istakle su da je stolica nabavljena radi unapređenja rada.

– Kontinuirano se radi na poboljšanju uslova rada i kvalitetnom pružanju usluga našim građanima – istakle su.

Olakšan rad

Prilikom posjete ovoj ambulanti pacijenti koje smo zatekli u oralno – hiruškoj ambulanti i koji posjećuju Dom zdravlja Stari Grad iskazali su svoju zahvalnost i zadovoljstvo radom uposlenika s akcentom na stručnost, ljubaznost, pristupačnost i profesionalizam.

– Zahvaljujemo se menadžmentu Doma zdravlja i direktoru Abelu Baltiću koji su prepoznali naš rad, iskustvo i stručnost te omogućili rad na najsavremenijoj stolici – kazale su doktorice Selma i Samra.

Kako bi u budućnosti pacijentima i građanima pružili što bolju i kvalitetniju uslugu, izjavili su da je misija, odnosno ideja vodilja, motivacija ovih dviju mladih doktorica povjerenje pacijenata i vrhunska usluga u domenu oralne hirurgije, kao i pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.

Vrijednost stolica

Nabavku stolica finansirala je Javna ustanova Dom zdravlja KS.

Za kompletnu opremu: OPG aparat, RTG i RVG uređaj, kompresori, sterilizator, zubotehnički motori uz aparat za skidanje kamenca te ostalu opremu i izmjenu stolica izvojeno je blizu 400 hiljada KM.


Preuzeto sa portala „Dnevni avaz“ : https://avaz.ba/vijesti/bih/845994/ju-dom-zdravlja-kantona-sarajevo-bogatija-za-nove-digitalne-stomatoloske-stolice