Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

NAJAVA: Simpozij „Pneumokokna bolest i imunizacija protiv pneumokokne bolesti“

JU Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ – Odjeljenje za nauku, nastavu i poboljšanje kvaliteta i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo – Centar za nastavnu i naučno-istraživačku djelatnost organiziraju simpozij pod naslovom „Pneumokokna bolest i imunizacija protiv pneumokokne bolesti“, koji će se održati  6. decembra 2023. godine u konferencijskoj sali JU Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

Cilj navedenog Simpozija je osvrt na pneumokoknu bolest i imunizaciju protiv pneumokokne bolesti s posebnim osvrtom na temeljne karakteristike bolesti, pregled pneumokoknih vakcina/cjepiva, vakcinaciju/cijepljenje djece protiv pneumokokne bolesti i vakcinaciju/cijepljenje odraslih osoba. U okviru ovog stručnog skupa razmatraće se i svakodnevni izazovi zdravstvenih profesionalaca u provođenju imunizacije.

Simpozij je namijenjen liječnicima/ljekarima pedijatrima i specijalizantima pedijatrije, liječnicima i specijalizantima obiteljske/porodične medicine, liječnicima školske medicine, epidemiolozima, infektolozima, doktorima medicine, medicinskim sestrama-tehničarima s ciljem usvajanja novih i nadogradnje postojećih znanja i razmjene iskustava o imunizaciji protiv pneumokokne bolesti.

Simpozij je koncipiran kroz niz predavanja i diskusija na kojima će ugledni stručnjaci prezentirati najnovija znanja i iskustva o pneumokoknoj bolesti i imunizaciji djece i odraslih osoba.

Simpozij će se bodovati prema pravilnicma o trajnoj medicinskoj edukaciji nadležnih komora.

Organizacioni odbor Simpozija:

  • prof. dr. Ismet Gavrankapetanović
  • doc. dr. sc. Abel Baltić
  • prof. dr. Azra Husić Selimović
  • prof. dr. sc. Lutvo Sporišević
  • dr. Anes Jogunčić
  • Ademira Pehlić, prof.
  • Amila Šabeta, dipl. med. sestra

Stručni program Simpozija

PROGRAM-SIMPOZIJ-2023-WEB

Preuzmi Stručni program Simpozija

Centar za nastavnu i naučno-istraživačku djelatnost JUDZKS