Tokom jučerašnjeg dana 1489 pacijenata potražilo pomoć u COVID ambulantama – JU Dom zdravlja KS dobija ispomoć od drugih zavoda u Kantonu Sarajevo

Zbog povećanog broja novooboljelih građana Kantona Sarajevo od Korona virusa (COVID-19), menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen v.d generalnom direktoricom mr.sci.med Amelom Kečo održao je u petak, 5. marta sastanak sa zdravstvenim timovima Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zaštitu uposlenika MUP-a i Studentskom poliklinikom.

Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo timovi navedenih zavoda bit će u narednom periodu kadrovska podrška već postojećim timova porodične medicine JU Dom zdravlja KS u borbi protiv pandemije COVID-19. Tom prilikom, mr.sci.med Amela Kečo upoznala je timove sa trenutnom situacijom u COVID ambulantama Centar – Vrazova, Ilidža, Novo Sarajevo, Semizovac, te Centru Saraj – Polje, te je istakla da će njihov angažman biti od velike važnosti za zdravstvene profesionalce JU Dom zdravlja KS koji se već godinu dana bore protiv epidemije COVID-19 i koji su, kako kaže, mr.sci.med Kečo već dobro iscrpljeni.    

JU Dom zdravlja KS u četvrtak, 4. marta zabilježila je ulazak 1489 pacijenatau odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 1472 kojima su pružene zdravstvene usluge u COVID centru Saraj – Polje, te COVID ambulantama Centar  – Vrazova, Ilidža, Novo Sarajevo i Semizovac.  

U COVID centru Saraj – Polje 569 pacijenata imalo je simptome sa sumnjom na Korona virus, u COVID ambulantama Centar  – Vrazova 259 pacijenata, Ilidža 201, Novo Sarajevo 278 i Semizovac 182.

U toku jučerašnjeg dana COVID ambulante zabilježile su i 592 telefonska poziva, a od ukupno 1489 pacijenta koji su potražili pomoć u JU Dom zdravlja KS, prema KCUS-u je obavljeno 15 transporta i prema Općoj bolnici Abdulah Nakaš šest transporta.

Press služba JUDZKS