Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Delegacija Fridrishafena za izgradnju lifta u Domu zdravlja Novo Sarajevo

Delegacija njemačkog grada Fridrishafena u čijem je sastavu 18 članova u srijedu, 30.09. 2015. godine posjetila je Dom zdravlja Novo Sarajevo. Tom prilikom u ulozi domaćina  dočekali su ih predstavnici menadžmenta JU Dom zdravlja KS predvođeni generalnim direktorom, prim.dr Milanom Miokovićem.

U srdačnom susretu još jednom su podcrtane posebne dugogodišnje veze između naše ustanove i njemačkog grada, a razgovarano je i o projektu izgradnje lifta u Domu zdravlja Novo Sarajevo koji bi umnogome poboljšao kvalitet zdravstvene usluge. Predstavnici grada Fridrishafena izrazili su želju da u narednom periodu sa finansijskim sredstvima pomognu realizaciji ovog projekta.

Podsjećanja radi, prijateljstvo između grada Fridrishafena i Doma zdravlja Novo Sarajevo traje već dugi niz godina. Ono je obilježeno značajnim donacijama ovog njemačkog grada, a u znak zahvalnosti JU Dom zdravlja Kanton Sarajevo je postavila i promovisala „Česmu prijateljstva“ , te „Zid posvete gradu Fridrishafenu“  koji se nalazi u Domu zdravlja Novo Sarajevo.

U okviru srdačnog susreta menadžment JU Dom zdravlja KS i njemačka delegacija razmjenili su i prigodne poklone sa željom da se prijateljstvo nastavi i u narednoj godini.

A.Ša.