Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Održan sastanak menadžmenta Ustanove sa izvođačem radova adaptacije Doma zdravlja Novi Grad

Menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen generalnim direktorom mr.sci.med.prim.dr Fuadom Husićem u ponedjeljak, 06. juna 2016. godine u 12.00 sati održao je sastanak sa predstavnicima svih aktera koji učestvuju u izgradnji i adaptaciji OJ Doma zdravlja Novi Grad. Tom prilikom u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS prisustvovali su predstavnici Unioninvesta, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novi Grad, te direktor Zavoda za medicinu rada, dr. Mirsad Čabarabdić.

Mr.sci.med.prim.dr Fuad Husić pozdravio je skup te je odmah na početku rekao da JU Dom zdravlja KS ima jasan stav po pitanju aktuelne problematike, a to je da se sve u vezi adaptacije i rekonstrukcije OJ DZ Novi Grad mora podići na ozbiljniji nivo.

– Od početka sam na neki način uključen u ovaj projekat i kao vijećnik u Općini Novi Grad, kada je zaživjela čitava stvar u vezi adaptacije i rekonstrukcije. U toku sam i znam sve detalje. Adaptacija i rekonstrukcija treba da se završi prije početka školske godine. Nismo zadovoljni dinamikom radova i brojem radnika na terenu. U okolini OJ DZ Novi Grad pravi se veliko naselje, u kojem će uglavnom živjeti mlađi ljudi. Oni će takođe tražiti zdravstvenu zaštitu i mi želimo da je i ostvare na najkvaliteniji način. Preduslov za to je završetak radova. Želimo brza rješenja, jer ovo je i društveni interes, rekao je generalni direktor JU Dom zdravlja KS, te je istaknuo da želi voditi konstruktivan razgovor u kojem će se otkloniti svi eventualni sporni detalji.

U razgovoru sa akterima sastanka zaključeno je da u budućnosti treba ubrzati dinamiku radova, jer su u većini slučaja otklonjeni svi finansijski i administrativni problemi. Predstavnici izvođača radova iz firme Unioninvest rekli su da je sastanak bio odlučan i konkretan, te da ni oni nisu zadovoljni dinamikom radova u prethodnom periodu. U razgovoru sa menadžmentom JU Dom zdravlja KS predstavnici Unioninvesta obećali su da će adaptacija i rekonstrukcija OJ DZ Novi Grad sa svim nepredviđenim radovima biti završena biti do polovine avgusta 2016. godine.

A.Ša.