Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Općina Ilidža izdvojila 100.000 KM za poboljšanje zdravstvene usluge

Općina Ilidža i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo u srijedu, 11. novembra 2015. godine potpisali su Sporazum o namjenskom korištenju sredstava u iznosu od 100.000 KM. Sporazum su  u prostorijama Općine Ilidža potpisali općinski načelnik prof. dr. Senaid Memić i direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo prim. Dr Milan Mioković.

Spomenuti iznos biće usmjeren na kupovinu mobilijara za Pneumoftiziološki dispanzer u  OJ Ilidža, te kupovinu stomatoloških stolica i motornog vozila za potrebe Hiigijensko-epidemiološke službe koja egzistira u okviru istoimenog Doma zdravlja.

– Sporazum je još jedna potvrda dobre saradnje Općine Ilidža i Doma zdravlja KS, jer Općina godinama prati naše potrebe. Sa ovim sredstvima našem Domu zdravlja na Ilidži omogućena je adekvatnija i bolja zdravstvena usluga, istakao je prim.dr Milan Mioković.

Načelnik Općine Ildža Senaid Memić rekao je da kontinuirano vode računa o zdravstvu na Ilidži i finansijski ga podržavaju kako bi pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima ovog dijela grada bilo što bolje.

A.Ša.