Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Općina Ilidža izdvojila 100.000 KM za poboljšanje zdravstvene usluge

Općina Ilidža i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo u srijedu, 11. novembra 2015. godine potpisali su Sporazum o namjenskom korištenju sredstava u iznosu od 100.000 KM. Sporazum su  u prostorijama Općine Ilidža potpisali općinski načelnik prof. dr. Senaid Memić i direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo prim. Dr Milan Mioković.

Spomenuti iznos biće usmjeren na kupovinu mobilijara za Pneumoftiziološki dispanzer u  OJ Ilidža, te kupovinu stomatoloških stolica i motornog vozila za potrebe Hiigijensko-epidemiološke službe koja egzistira u okviru istoimenog Doma zdravlja.

– Sporazum je još jedna potvrda dobre saradnje Općine Ilidža i Doma zdravlja KS, jer Općina godinama prati naše potrebe. Sa ovim sredstvima našem Domu zdravlja na Ilidži omogućena je adekvatnija i bolja zdravstvena usluga, istakao je prim.dr Milan Mioković.

Načelnik Općine Ildža Senaid Memić rekao je da kontinuirano vode računa o zdravstvu na Ilidži i finansijski ga podržavaju kako bi pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima ovog dijela grada bilo što bolje.

A.Ša.