Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Otvoren Sajam za djecu i porodicu “Naši putokazi”

JU Dom zdravlja KS uspješno se predstavila sa informativnim štandom i štandom za animaciju  u okviru Sajma za dijete i porodicu „Naši putokazi“koji je zvanično otvoren u ponedjeljak, 5. oktobra 2015. godine u Domu mladih.

Informativni štand JU Dom zdravlja KS posjetilili su brojni građani Sarajeva.

Predstavnici naše ustanove posjetiteljima su odgovarali na pitanja u vezi organizacije i rada sistema, a svi prisutni su se mogli upoznati i sa vrstama usluga koje pružaju stručnjaci u JU Dom zdravlja KS. Naročito zapažen bio je i štand animacije na kojem su medicinske sestre najmlađoj populaciji približile usluge JU Dom zdravlja KS kroz svojevrsni igrokaz, a komunikaciju sa djecom prilagodile su koristeći balone pri čemu su pokazale i zavidnu tehniku crtanja.

Sajam za dijete i porodicu „Naši putokazi“ otvoren je uz prigodan kulturno-umjetnički program kojeg su uz brojne posjetitelje pratili i zvaničnici Kantona Sarajevo predvođeni premijerom Elmedinom Konakovićem.

U sklopu Dječije nedjelje JU Dom zdravlja KS održat će u srijedu, 7. oktobra 2015. godine i Dan otvorenih vrata od 13.00 do 15.00 sati u domovima zdravlja Centar – Vrazova, Novo Sarajevo (ambulanta porodične medicine Grbavica) i  Ilidža.

Tom prilikom stručno osoblje naše ustanove ugostiti će učenike osnovnih škola koji će prisustvovati predavanjima ljekara, nakon čega slijedi i obilazak službi koje se bave zdravstvenom zaštitom djece i omladine.

A.ŠARKIĆ