Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Search
Close this search box.

Potpisan Ugovor za nadziđivanje Doma zdravlja Ilijaš

Općina Ilijaš, Ministarstvo zdravstva KS i JU Dom zdravlja KS u srijedu 23. septembra 2015. godine potpisali su Ugovor o zajedničkoj gradnji u okviru kojeg će se izvršiti naziđivanje Doma zdravlja Ilijaš. Ovim značajnim projektom,  kako za našu ustanovu, tako i za lokalnu zajednicu, OJ Dom zdravlja Ilijaš dobit će novih 500 kvadratnih metara prostora koji će biti urađen po evropskom standardu, a u kojem će biti smješteni Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te Centar za mentalno zdravlje.

Ugovor su svečano potpisali partneri projekta, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministrica zdravstva KS, dr. Emira Mikulec – Tanović i prim.dr Milan Mioković, generalni direktor JU Dom zdravlja KS.

Nadziđivanju Doma zdravlja Ilijaš prethodila je saglasnost Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS i Skupštine Kantona Sarajevo. Općina Ilijaš je pripremila kompletnu projektnu dokumentaciju, a ministarstvo zdravstva KS je obezbijedilo dodatna finansijska sredstva u dvije godine, tačnije 300.000 KM za 2015., te još 200.000 KM za 2016. godinu.

A.Ša.