Javna Ustanova Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Javna Ustanova

Dom Zdravlja Kantona Sarajevo

Potpisan Ugovor za nadziđivanje Doma zdravlja Ilijaš

Općina Ilijaš, Ministarstvo zdravstva KS i JU Dom zdravlja KS u srijedu 23. septembra 2015. godine potpisali su Ugovor o zajedničkoj gradnji u okviru kojeg će se izvršiti naziđivanje Doma zdravlja Ilijaš. Ovim značajnim projektom,  kako za našu ustanovu, tako i za lokalnu zajednicu, OJ Dom zdravlja Ilijaš dobit će novih 500 kvadratnih metara prostora koji će biti urađen po evropskom standardu, a u kojem će biti smješteni Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te Centar za mentalno zdravlje.

Ugovor su svečano potpisali partneri projekta, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministrica zdravstva KS, dr. Emira Mikulec – Tanović i prim.dr Milan Mioković, generalni direktor JU Dom zdravlja KS.

Nadziđivanju Doma zdravlja Ilijaš prethodila je saglasnost Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS i Skupštine Kantona Sarajevo. Općina Ilijaš je pripremila kompletnu projektnu dokumentaciju, a ministarstvo zdravstva KS je obezbijedilo dodatna finansijska sredstva u dvije godine, tačnije 300.000 KM za 2015., te još 200.000 KM za 2016. godinu.

A.Ša.